August 14, 2022 08:28
Балкан

Вучиќ: Цената на рускиот гас за Србија ќе остане непроменета

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, во Сочи по средбата со претседателот на Русија, Владимир Путин изјави дека во следните шест месеци Белград ќе го плаќа рускиот гас по иста цена како и досега, 270 долари за 1.000 кубни метри. По средбата со рускиот претседател Владимир Путин, Вучиќ изјави дека тоа е „неверојатна цена“ и додаде дека и Србија во тие шест месеци добила зголемување на количината на гас.

Вучиќ откри дека со Путин разговарал и за долгорочниот договор за набавка на гас, но дека нема право да зборува за елементите додека не се потпише.