December 4, 2022 19:24
Балкан

Вучиќ збесна откако Србија остана без руска нафта: Следи жесток одговор на санкциите на ЕУ

Европската комисија на инсистирање на некои земји-членки на ЕУ реши Србија да остане без руска нафта, а ова предизвика незадоволство кај претседателот Александар Вучиќ.

Вучиќ смета дека најодговорна за блокадата е Хрватска, па наскоро се очекува да испрати жесток одговор.

„Хрватска покажа дека е непријател ан Србија. Зборував со претседателот и по оваа одлука на ЕУ, Вучиќ ќе даде жесток одговор на санкциите“, кажа Брнабиќ за српските медиуми