October 23, 2020 04:29
Економија

Во јули 92,4 отсто од потрошената струја од домашни извори

Во јули годинава во земјава вкупно се потрошени 546.080 мегават часови електрична енергија, 35,713 милионаи нормални кубни метри природен гас, 427.784 тони јаглен и 73.953 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 92,4 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 96,6 отсто од вкупно потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.