April 8, 2020 14:59
Економија

Во јануари 68,5 отсто од потрошената струја од домашни извори

Земјава во јануари годинава вкупно потрошила 865.418 мегават часови електрична енергија, 40,580 милиони нормални кубни метри природен гас, 616.687 тони јаглен и 73.559 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 68,5  отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 97,1 отсто од потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.