November 28, 2020 00:53
Свет

Во шпанскиот буџет предвидени 1,01 милијарди евра за вакцини

Шпанскиот буџет за 2021 година предвидува издвојување на 1,01 милијарди евра за набавка на вакцини против коронавирусот.

На шпанската малцинска Влада и требаат повеќе гласови со цел предлог-буџетот да биде изгласан.