November 24, 2020 07:33
Свет

Во Чешка опаѓа бројот на новозаразени

Во Чешка се намалува бројот на новозаразени лица така што во последните 24 часа се регистрирани 12.977 нови случаи, а 128 лица починаа.

Денешниот биланс на новозаразени е за три илјади помалку од претходниот ден.

Податоците на чешкото Министерство за здравство покажуваат дека бројот на заразени се зголемил на 297.013, а бројот на смртни случаи се искачил на 2.675.

Според Ројтерс, Чешка се соочува со најбрза стапка на инфекција во Европа во последните две недели. Во таа земја пред два дена е воведен полициски час.