April 11, 2021 11:52
Македонија

Во четвртиот квартал лани со воз превезени 64 000 патници, 149 536 со авион

Во четвртиот квартал лани во патниот патнички превоз бројот на превезените патници изнесува 692 илјади, во градско-приградскиот  9 312 000, во железничкиот 64 000, а во воздухопловниот превоз 149 536, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во четвртото  тримесечје од 2020 година, во споредба со четвртото тримесечје од 2019 година, количеството на превезената стока во товарниот патен превоз е зголемено за 6,8  проценти, во железничкиот превоз е намаленo за 8,7 проценти, додека во воздухопловниот превоз е намаленo за 5,3  проценти.

Watch Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2 (Dub) Episode 12 (https://funimationfree.com/m/gpB9/ep-12) at website https://funimationfree.com. See more funimation hunter x hunter

Tokyo Ghoul √A (https://animefreak.ws/m/LwK) Episode 12 at website https://animefreak.ws animefreak boku no hero