June 26, 2022 06:49
Економија

Во тек е исплатата на образовниот додаток за трет мерен период

Министерството за труд и социјална политика известува дека во тек е исплатата на образовниот додаток за трет мерен период за учебна година 2021/2022 година во која се опфатени вкупно 32.403 корисници на ниво на држава.

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа: за првиот мерен период во текот на месец декември во тековната календарска година, за вториот мерен период во текот на месец февруари во наредната календарска година, за третиот мерен период во текот на месец мај во тековната календарска година и за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на месец јули во тековната календарска година.

Висината на додатокот за образование за ученици во основно училиште изнесува 737,00 денари месечно, односно 2.211,00 денари по мерен период. Висината на додатокот за образование за ученици во средно училиште изнесува 1.053,00 денари месечно, односно 3.158,00 денари по мерен период.

go find 50 numbers go88 quy luật bầu cua go88 Go88 – Trang trò chơi Tài Lộc ăn tiền ảo lãnh tiền thật

miễn phí tải game sunwin sunwin b52 sunwin mới