September 18, 2020 12:50
Балкан

Во Србија регистрирани нови 102 инфицирани лица и едно починато

Во Србија се тестирани 7.682 лица, а позитивни на коронавирусот се 102 новозаразени пациенти. Едно лице ја загубила битката со коронавирусот. На респираторни машини се приклучени 23 пациенти.

Во Србија од почетокот на епидемијата потврдени се 32.613 на инвицирани лица, а вкупно хоспатилизирани се 341 лице.

Процентот на смртност изнесува 2, 26 одсто.

До 15 часот денеска во Србија биле тестирани вкупно 1.049.379 лица.