February 24, 2019 04:56
Македонија

Во следните неколку дена ќе се објават Уставните амандмани во Службен весник

По исполнување на сите правни услови за влегување во сила на конечната спогодба и уставните амандмани, Владата на Република Македонија, ќе го објави во Службен весник датумот на влегување во сила на Уставните амандмани и Уставниот закон.

Потоа, соопшти денеска Министерството за надворешни работи, Република Северна Македонија и Грција ќе достават заедничко писмо до Генералниот секретар на ООН, со кое го информираат Антонио Гутереш за датумот на влегување на сила на конечната спогодба, со што се става  крај на повеќедеценискиот билатерален спор меѓу двете земји.

– По ова, Република Северна Македонија на соодветен начин ги информира: Секретаријатот на ООН, земјите-членки, земјите набљудувачи на ООН, како и сите останите меѓународни организации чија членка е, за настанатите промени, се наведува во соопштението

МНР во соопштението подвлекува дека сето ова се очекува да се случи во следните неколку дена.

Related posts

ЈП Службен весник и Врховниот суд потпишаа Меморандум за соработка

Filip

Јанакиески бара вештачење на „бомбите“, се сомнева дека се сечени, лепени и монтирани

24news

Ограбена адвокатска канцеларија во Струмица, украдени 20.000 евра, машки часовник, златен накит

24info