April 5, 2020 02:06
Хроника

Во Скопје вчера од сообраќај исклучени пијан возач, двајца без дозвола и едно нерегистрирано возило

На подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје во текот на вчерашниот ден во рамки на преземени мерки и активности од сообраќај се исклучени еден пијан возач, двајца возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило и едно возило бидејќи било нерегистрирано.

Санкциониран е и еден возач поради поминување на крстосница на црвено светло, соопшти денеска МВР.

Во однос на пешаците санкционирани се 23 пешаци.

Во текот на изминатиот ден 59 возила се подигнати со специјално возило „пајак”.