August 20, 2022 02:03
Свет

Во разговорот на Путин и Бајден покрај сериозни теми имало и шеги

Разговорот помеѓу претседателите на Русија и САД, Владимир Путин и Џо Бајден бил деловен, но се слушале и шеги и духовити забелешки.

Ова пред печатот го откри помошникот на рускиот претседател Јуриј Ушаков.

„ Разговорот траеше два часа, го снимавме времето. Претседателите разговараа точно два часа во формат на затворена видео конференција“, изјави Ушаков, а пренесува руската агенција ТАСС.

„ Разговорот беше доста отворен и деловен, но во исто време имаше шеги и размена на духовити коментари. Тоа беше нормален разговор меѓу двајца сериозни лидери кога се разговара за сериозни прашања и кога се поставуваат чувствителни теми“, изјави помошникот на рускиот претседател.

Според него, лидерите на САД и Русија направиле неколку шеги, додавајќи дека мудрите луѓе знаат долгата фраза или идеја да ја претворат во кратка, претворајќи ја во шега.