August 14, 2022 08:27
Економија Македонија

Во октомври: Годишен раст од 8,1% на вкупните депозити и од 6,7% на вкупната кредитна поддршка

Вкупните депозити во октомври, на годишна основа, се повисоки за 8,1%, при раст кај двата сектора – поизразен кај секторот „домаќинства”.

На годишно ниво, вкупните кредити, во октомври, бележат раст од 6,7%, при зголемено кредитирање кај двата секторасо поголем придонес на секторот „домаќинства”.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на следниот линк: https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2021/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2021_oktomvri_mk.pdf