Економија

Во ноември 60,8 отсто од потрошената струја од домашно производство

Лани во ноември земјава потрошила вкупно 671.057 мегават часови електрична енергија, 45,016 милиони нормални  метри кубни природен гас, 402.743 тони јаглен и 85.862 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 60,8 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а  96,2 отсто од потрошениот јаглен се употребени за производство на струја.

AniWatch aniwatch.me: High-Rise Invasion (https://aniwatch.pro/m/zlBK) Episode 12

ANIMEFLIX animeflix hello world: DARLING in the FRANXX Episode 24