October 29, 2020 19:13
Свет

Во Москва повеќе од 60.000 доброволци за руската вакцина

Повеќе од 60.000 луѓе се пријавија доброволно да учествуваат во испитувањата на руската вакцина против Ковид-19 во Москва, изјави денеска градоначалникот на рускиот главен град Сергеј Собјанин.

– Повеќе од 60.000 лица доброволно се пријавија, а повеќе илјади луѓе ги поминаа потребните медицински тестови со цел да бидат регистрирани како потенцијални кандидати за тестирање, рече Собјанин во интервју за телевизијата „Русија-1″.

Собјанин додаде дека, како дел од тестирањето, повеќе од 700 луѓе ја примиле вакцината наречена „Спутник V” и сите се чувствуваат добро.