November 30, 2020 06:22
Свет

(Во живо) Трае драмата во Грузија: Разбојник држи 20 заложници во банка

Неидентификуван напаѓач држи 20 луѓе за заложници во филијала на Банка на Грузија во градот Зугдиди, соопшти полицијата. Се водат преговори со напаѓачот.

Според локални медиуми тој побарал половона милион долари. Напаѓачот е со маска и маскирна униформа. За своето барање, тој им дал два часа на полицијаците да го исполнат, кои веќе изминаа.

Полицијата уште информира дека напаѓачот ослободил една бремена жена.