October 26, 2020 20:39
Балкан

Во Бугарија 587 новозаразени лица и 23 починати од коронавирусот

Во последното деноноќие 23 лица ја загубија битката со коронавирусот во Бугарија. Вкупниот број на смртни случаи во Бугарија сега изнесува 915.
Бројот на евидентирани новозаразени лица во изминатите 24 часа е  587 од направени 4.320 тестови. Во болниците има 1.221 заразено лице, а 65 од нив се во тешка состојба и се сместени
на одделенијата за интензивна нега.
Вкупниот број на активни случаи е 8.099.