January 29, 2022 00:58
Балкан

Во Бугарија почна проверката на патиштата и магистралните патишта

Во бугарското Врховното управно обвинителство (ВАП) е отворено досие за тешката сообраќајна несреќа на автопатот Струма, во која загинаа граѓани на Северна Македонија.

Согласно наредба на јавниот обвинител, ВАП ги ангажираше Министерството за регионален развој и јавни работи (МРРБ) и Државната агенција за безбедност на патиштата (ДАБДП) да извршат итна проверка на знаците, ознаките на сите патишта во Бугарија со цел да се исполнат сите барања за континуиран, безбеден и удобен сообраќај.

Проверката на патиштата ќе ја вршат овластени бугарски и меѓународни експерти, а ќе бидат побарани и целосни податоци од невладините организации активни на полето безбедноста во сообраќајот.

Резултатите од инспекцијата треба да се сумираат во извештај што ќе биде испратен до ВАП. Извештајот треба да содржи дали има непочитување на важечките правила, конкретните мерки и дејствија преземени за отстранување на кршење на законот и последиците од тоа, како и информации за санкционирање на сторителите.

Во случај при увидот да се утврдат податоци за кривични дела од општ карактер, тие задолжително се испраќаат до надлежните обвинителства и до  Министерството за внатрешни работи.

online anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime website How NOT to Summon a Demon Lord Ω

anime websites The Rising of the Shield Hero (Dub)

Pokémon Journeys: The Series

4Anime Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2 Episode 13

4anime tv That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2