October 15, 2019 23:59
Магазин

Во Берлин за три месеци 74 несреќи со електрични тротинети

Во Берлин луѓето кои управуваат со електрични тротинети често возат пијани и предизвикуваат десетици несреќи, соопшти денеска полицијата.

Пред три месеци беше дозволена употреба на електрични тротинети на германските патишта.

Од 15 јуни, полицијата регистрирала 74 несреќи во Берлин, во кои 16 лица се тешко повредени, а 43 се лесно повредени.

Најчестите причини за несреќи биле погрешно управување, недозволено возење на тротоари и возење под дејство на алкохол.

Во 65 од 74 несреќи, виновни биле корисниците на електро-тротинетите.

Нови вести

Седумчлено семејство девет години живеело во подрум во холандско село чекајќи го крјот на светот

Igor

Емотивна приказна за актерите од филмот “Исправи се Делфина“ кои по 20 години се сретнаа во Битола

Igor

Салма Хајек гола им се заблагодари на своите 12 милиони следбеници

Igor