November 24, 2020 12:15
Македонија Скопје

Вознемирувачко видео од загадувањето во Лисиче

Ситуацијата со загадувањето излегува од контрола и претставува огромна опасност врз здравјето на граѓаните, алармираат од „Средношколски глас“ кои вчера постираа видео од загадувањето во Лисиче.

-Оваа снимка ни ја прати средношколец од населбата Лисиче и ни пренесува дека едвај прст пред око се гледа, воедно без филтер маска е невозможно да се движите надвор, очите исто така печат. Мора да се преземат мерки во најбрз можен рок и да се спречи овој геноцид, велат од средношколската организација за заштита на животната средина, која го изнесува гласот на средношколците во Македонија.

https://www.facebook.com/srednoskolskiglas/videos/744737042780617/?t=0