June 27, 2019 10:50
Живот

Вознемирувачко видео: Новa дрога која чини помалку од еден сендвич почна да се шири во Европа

Вознемирувачко видео: Новa дрога која чини помалку од еден сендвич почна да се шири во Европа

Новa дрога која чини помалку од еден сендвич почна да се шири во Европа. Нејзиното име е флака, а ја нарекуваат и „канибалска дрога” и се увезува од Кина.

Луѓето што ја консумираат мирисаат на урина од мачка, но тоа не е најголемиот проблем, бидејќи една жена која ја користела ѝ ги ископала очите на својата мајка, зависник од флака му го одгризол лицето на бездомник, а еден дрогиран човек се обидел да има секс со дрво.

Флака изгледа како сол за капење и може да се јаде, да се шмрка или да се зема интравенозно со инјекција.

Дрогата предизвикува еуфорија и ја зголемува самодовербата, како кокаинот, но разликата е во тоа што флака доведува  до тешка параноја и губење на чувството за реалност.

Нови вести

Показатели кои говорат дека вашето тело е “прегорено” од стрес

24news

Животот е краток, престанете да трчате по луѓето кои не го ценат вашето време

24news

Четири години правела “селфи“ со нејзината мајка: Од последните фотографии ќе ви се скрши срцето

24news