October 3, 2022 16:23
Македонија

Возачи плаќаат по 100 денари за влез во Штип

На кружната сообраќајница на влезот во Штип од правец на Скопје и Кочани, службите за паркинзи на ЈП „Стипион“ ги стопираат возлата кои немаат штипска регистрација и бараат да платат 80 денари за паркирање ако одат на „Штипската пастрмалијада“. Бесплатно се пропуштаат само возилата со штипска регистрација или оние кои кажуваат дека одат на гости или имаат некоја друга работа, односно не се дојдени во Штип за пастрмајлијадата.

„Внимание
На влезо на Штип се наплаќа од 80 до 100 денара влез“, стои во описот на видеото.

Корисник на фејсбук реагираше во врска со овој случај. Тој вели дека наплатено им било само на автомобилите кои немале штипски регистарски ознаки