December 3, 2022 10:32
Uncategorized

Водоснабдувањето со намален притисок во делови од Скопје

Без струја се пумпите во селата Рашче и Кондово и бунарите во Лепенец и Нерези поради дефект на ЕВН АД Скопје. Поради овој прекин во снабдувањето со електрична енергија во некои делови од градот водоснабдувањето ќе биде со намален притисок.

Како што соопшти ЈП „Водовод и канализација” – Скопје, водоснабдувањето ќе се нормализира по саницијата на дефектот од страна на ЕВН АД Скопје