December 7, 2021 04:26
Скопје

Водата за пиење во Скопје е квалитетна и безбедна

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните на град Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018.

Секторот за санитарна контрола во периодот од 18.10.2021 до 22.10.2021 зема 202 примероци за физичко-хемиска и 202 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 45 мерни места воград Скопје.

Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци ОДГОВАРААТ на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник на РСМ, бр.183/18).

 

 

 

english anime. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX One Piece Episode 993

stream anime online JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

Record of Ragnarok

ANIMEFLIX Kiss x Sis (TV)

ANIMEFLIX Yosuga no Sora: In Solitude Where We are Least Alone Episode 3