December 14, 2019 14:11
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ 11 години вршеше тортура врз администрацијата, денес инситуциите се професионални и ослободени од притисоци

ВМРО-ДПМНЕ партијата симбол на закани, уцени и притисоци е последната која е повикана да  зборува за работата на јавната администрација.

11 години ВМРО-ДПМНЕ вршеше масовна партизација на државните институции, а јавната администрација ја третираше како партиска подружница.

Денес ВМРО-ДПМНЕ шири лажна загриженост за јавните институции бидејќи не може да се помири дека институциите функционираат професионално и според законите.

Белиот дворец, симболот на лажни вести денес продуцираше нова невистина. На официјалната веб-страна на Министерството за информатичко општество и администрација се објавени извештаи доставени до Влада за реализација на годишните планови кои содржат податоци за бројот на планирани и бројот на реализирани вработувања во институциите на јавниот сектор по институција. 

За потсетување за 11 години ВМРО-ДПМНЕ нема доставено ниту еден извештај.

За разлика од времето на ВМРО-ДПМНЕ, денес институциите се професионализирани и работат во служба на граѓаните. Ниту еден вработен во државната администрација не е под притисоци, но и кон ниту еден нема каков било протекционизам, што беше одлика на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ може само да понуди обнова на режим и злоупотреби во партиски цели, притисоци, закани, ендеци и бркања од работа, што впрочем и го правеше цели 11 години.

Опозицијата изгуби на последните избори и уште еднаш на 12ти април ќе добие нов црвен картон од граѓаните. Обнова на криминалниот режим и заканите и непрофесионална администрација нема да има.

Нови вести

Мицкоски до Заев: Да донесеме Резолуција за заштита на македонскиот јазик, виткањето на кичмата не и донесе ништо добро на Македонија

Valentina

МВР работи на расчистување на случајот со пукањето во Палас, Спасовски бара поголема одговорност од обвинителството

Valentina

Собраниската служба се вклучи во акцијата „Администрацијата чисти со Не биди ѓубре“

Valentina