September 24, 2021 08:40
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Ќе доставиме закон до Собранието за легализација на трговијата со криптовалути и нивно чување

 Ќе доставиме закон до Собранието за легализација на трговијата со криптовалути и нивно чување.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе го предложи ова законско решение, кое покрај легализирање и ставање во правна рамка на тргувањето со круптовалути ќе опфаќа и законско ослободување од пресметување на ДДВ за трговијата со криптовалути, а инвеститорите ќе се ослободат и од плаќање на данок на добивка и персонален данок на доход најмалку до крајот на 2023 година.

Со ова законско решение ќе се обезбедат и до половина милијарда евра за буџетот. А тоа се половина милијарда евра повеќе за проекти и мерки за граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ има план и визија како од Македонија да направи земја во која напредните технологии ќе бидат секојдневие.

Време е да фатиме чекор со напредните држави. Време е за нови технологии и нов пристап. Време е за развој. Време е за Македонија за сите луѓе!

Himegoto Episode 13

Kimagure Orange☆Road Episode 48

Website https://4anime.biz: Watch GG Bond Season 2: Martial Arts on the Olympics 4anime Episode 20 persona 4 the animation

ANIMEFLIX: Saint Seiya: Knights of the Zodiac anime episode 114 online free at https://animeflix.nl animeflix ponyo

Nootheme: https://nootheme.com/forums/users/gogoanimebe/

Docs google: https://docs.google.com/drawings/d/1buZI4vghUa0vV840-xmrPNyDyTZ6q7jSW7MgqOhLGX0/edit?usp=sharing