June 18, 2019 17:21
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Со оваа влада економијата тоне, доказ е и оценката на германските стопанственици

80% од СДИ со кои се фали СДСМ се реинвестирана добивка на веќе постоечките инвеститори во државата, кои ги донесе владата на ВМРО-ДПМНЕ. СДСМ нема направено ништо за економијата. Со оваа влада економијата само тоне, доказ за тоа е и оценката на германските стопанственици, според кои економската политика на СДСМ е оценета со нула.

Инвестициите на „Чагатај Кабло“, „ВИК“, „Теламон“ и „Мурат Тичарет“ се инвестиции донесени од страна на ВМРО-ДПМНЕ.

Зоран Заев и Стево Пендаровски не направија ништо друго за економијата освен задолжување. За две години државата ја задолжија за над половина милијарда евра. Капитални инвестиции нема, а никој не знае каде отидоа парите за кои не задолжија, а треба да ги враќаат идните генерации.

Заев и Пендаровски допринесоа бројот на луѓето кои живеат во сиромаштија во Македонија да се зголеми за над 100.000. Платата наместо да се зголеми се намали за 1.200 денари.

Заев и Пендаровски се крах за економијата. Гласот за Пендаровски е глас за економски дебакл.

 

Нови вести

Состанок на Конституенцата во Скопје: Истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за економски теми

Igor

Бизнис секторот бара да се вклучи во измените на Законот за финансиска дисциплина

Igor

Анѓушев од Лондон: Нашата држава е светла точка во Западниот Балкан, интересот кај компаниите е огромен

Igor