January 23, 2020 06:19
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да каже дали е за НАТО или за зачувување на своите позиции

Доколку СДСМ е за НАТО тие ќе го поддржат ставот на ВМРО-ДПМНЕ НАТО протоколот да се гласа предвреме во собрание, со одложено дејство на негово стапување на сила.

Бегањето од ратификацијата на НАТО протоколот пред време е резултат на стравот на СДСМ од извесниот пораз во април.

СДСМ треба да се охрабри и да ги стави државните над партиските интереси.

Очекуваме СДСМ да го поддржи предлогот на ВМРО-ДПМНЕ и да гласа за предвремена ратификација на НАТО протоколот, се друго е играње со судбината на граѓаните и Македонија.

Нови вести

Потпретседателот Петров од трибината Агенда 20-24 : Потребно e сите заеднички да го создадеме македонскиот “green deal”

Filip

О2 иницијатива: Милионските суми што ги контролира екомафијата ја одложија забраната за увоз на отпад

Filip

Изгласан Законот за младински додаток: Младите до 23 години ќе добиваат по 3.000 денари за работа во производство

Filip