Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Поради неспособноста на СДСМ економија оди надоле, Шилегов ги заборави своите законски обврски

Факти на денот:

1.Владата на СДСМ многу лошо ја менаџира кризата со короната и поради нивната неспособност економијата во државата оди надоле.
2. Шилегов не врши дезинфекција и дератизација на градот Скопје и затоа Скопјани се соочуваат со наезда на лебарки.
3.Додека во регионот бројката на новозаразени од корона вирусот опаѓа, во Република Македонија се зголемува.
4.Субвенциите доцнат и по две години,а СДСМ со квази мерки им ги замачкува очите на земјоделците, велат од опозицијата.