April 8, 2020 13:21
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Неодговорноста и неспособноста на власта предизвикаа Македонија да биде втора по заразени од корона на Балканот

Факти кои го одбележаа денот:

1.Бројките загрижуваат, докторите голораки против корона вирусот. Македонија е на второ место на Балканот по бројот на заболени од корона вирусот.

2.Власта излажа минатата недела, СДСМ сакала да ја задолжи Македонија за 1.2 милијарди евра.

3.Џолев спротивно на препораките принудува лица да одат на суд, иако се во лоша здравствена состојба.

4.Министрите и функционерите на власта не се откажуваат од своите плати во време на криза.