October 26, 2021 01:02
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Легализацијата на трговијата со криптовалути ќе биде од бенефит за граѓаните

Законското решение кое ќе го изготви ВМРО-ДПМНЕ и ќе го поднесе до Собранието ќе ја легализира трговијата со криптовалути и нивното чување. Граѓаните кои што ќе тргуваат ќе бидат ослободени за тргување со истите од ДДВ, а инвеститорите од данок на доход и данок на добивка најмалку до крајот на 2023 година.

Со формализирање на трговијата ќе им се овозможи на нашите граѓани кои тргуваат со круптовалути да можат да ги разменуваат за пари во Македонија, а на правните лица ќе им се овозможи да вршат плаќања кон странство кон своите добавувачи или клиенти во криптовалути, и сето тоа да биде формално регистрирано како да се работи за жирално плаќање, со тоа ќе се овозможи поголема брзина во трансакциите и пократки временски рокови за вршење на плаќањето.

Над 40 банки во Германија веќе овозможуваат трговија и чување на криптовалути за своите клиенти. Пеј Пал тоа го прави во САД, а Виза има дебитни картички кои овозможуваат поддршка на криптовалути. Да фатиме чекор со напредните држави.

Време е за развој. Време е за Македонија за сите луѓе!

Website https://animekisa.in: Watch Haikyuu!!: To the Top 2nd Season animekisa Episode 12 anime

AnimeDao: Little Witch Academia: The Enchanted Parade anime episode Full online free at https://animedao.nl boku no hero academia animedao

4Anime Watch anime online, English anime online HD

AnimeTV: Renkin San-kyuu Magical? Pokaan Specials anime episode 3 online free at https://animetv.cc death note anime tv

Plimbi: https://www.plimbi.com/author/40965/animeflixnl

Plimbi: https://www.plimbi.com/author/40965/animeflixnl