October 27, 2020 10:33
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Криминалците од СДСМ претпочитаат да имаат криминалци за соработници

Затоа Оливер Спасовски пред заминување го именуваше за началник Драган Симоновски, лице кое беше гонето за тежок криминал. На Оливер Спасовски, Славјанка Петровска и СДСМ не им пречесе што Симоновски беше и во притвор затоа сто беше осомничен дека изнудувал пари со злоупотреба на класифицирани информации од ПИ мерки кои не смеел да ги има.

На Оливер Спасовски, Славјанка Петровска и СДСМ не им пречеше Одделот за организиран криминал да му го препуштат на неспособниот Лазе Велковски чиј врвен дострел во полициската кариера бесе да ангажира возач и да злоупотребува службено возило за да ги развозува сопствената ќерка и нејзините другарки по грќките кампови.

На Оливер Спасовски, Славјанка Петровска и СДСМ им требаат корумпирани кадри кои ќе менуваат пријави и записници како во случајот со насилството на Курто Дудуш.

На Оливер Спасовски, Славјанка Петровска и СДСМ им требаат корумпирани кадри кои ке седат по маси со криминалци или ќе соработуваат со нарко-бандите низ Македонија.

На Оливер Спасовски, Славјанка Петровска и СДСМ им требаат луѓе како Примислав Димовски за кого медиумите пишуваа дека по телефон ослободувал криминалци на кои актуелната власт им должела.

Спасовски, Петровска и СДСМ се плашат од чесни, професионалци кои нема да прават компромис со правдата и законите.

Времето на коалицијата на полицијата со криминалот завршува на 12 април. Јасна е паниката во СДСМ. Стравот на Заев и Спасовски е оправдан. После 12 април секој ке одговара за стореното и секој ке биде еднаков пред законот.