January 21, 2020 14:46
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Заев освен тоа што е премиер на земјата со највисок криминал во Европа, тој е и премиер на земјата со најзагаден воздух во светот

Денес Заев освен тоа што е премиер на земјата со највисок криминал во Европа, тој е и премиер на земјата со најзагаден воздух во светот. Зоран Заев е лицемерен и ги манипулира граѓаните. Денес зборува дека чистел за повисока еколошка свест, а веќе четири години е на власт и ништо не направи за подобрување на квалитетот на воздухот и почиста животна средина.

За каква еколошка свест зборува Заев, кога Струмица, каде што тој беше градоначалник 3 мандати руши рекорди во загаденост!?

Откако Заев е премиер Скопје е постојано на листата со најзагаден воздух во светот, а не многу подолу е и Куманово и Битола.

Зоран Заев го направи најголемиот буџет во историјата на Македонија, а средства одвоени за екологија се најниски до сега, пониски и од тие од времето на комунизмот.

Заев е премиер на кој му се случи хаваријата во ОХИС и низа други еколошки катастрофи. Заев е на власт веќе 4 години, а се однесува како да е член на невладина организација, а не 4 години премиер.

Лицемерието на Заев нема граници. Чистењето како денес нема да го спречи загадувањето, ниту ќе допринесе за почиста околина, има институции кои тоа треба да го прават секојдневно и за тоа земаат плата.

Хигиената нема да се подобри со еднократни акции каде се злоупотребува администрацијата и со сила се тера на акција. Туку со систематски мерки какви што до сега немаме.

Самиот факт што Македонија тоне во смет и се гуши во загаден  воздух е една од милион причини поради кои Заев си заминува  на 12 април.

Нови вести

Најавите за поништување на Договорот од Преспа се директна закана за членството во НАТО

Igor

Пратениците со меѓусебни обвинувања за работата на Акетната комисија за Охрид

Igor

СДСМ е стабилен и искрен партнер на граѓaните- гледаме напред

Igor