Македонија

ВМРО-ДПМНЕ делеше мекици за да собере донации за Рашковски

Интегрален текст од изјава на Илија Ристески, член на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

„Денес, во центарот на Скопје како УМС на ВМРО-ДПМНЕ поделивме мекици на случајни минувачи.
Со оваа наша акција сакаме да помогнеме на поранешниот генерален секретар на Владата на Република Македонија. Сега од кога повеќе не е на функција генерален секретар и од кога повеќе не дели мекици за своите деца, неговите приходи се сигурно намалени.

Затоа прашуваме:

Колку мекици се потребни за купување на плацевите во Струмица од илјадници метри квадратни?

Колку мекици се потребни за стекнување со имотот во Побожје?

Колку мекици се потребни за стекнување со возило олдтајмер марка Доџ?

Колку мекици се потребни за купување на нов луксузен џип Волво?

Колку мекици се потребни за стекнување со нови три мотоцикли, БМВ, Хонда и Кавасаки?

Ова се само мал дел од работите кои наводно Рашковски ги стекнал од родендени, крштевки и мекици.

Имајќи предвид дека парите на сметките на неговите блиски беа од делење мекици, сега ние, „собраните средства” ќе ги уплатиме исто на тие сметки, па да се надеваме дека со овој мал придонес ќе успееме да ги надополниме сметките на неговите најблиски за неколку милиони денари.

ВМРО-ДПМНЕ строго го осудува секое криминално работење, стекнување без основ и богатење од парите на граѓаните! Како УМС на ВМРО-ДПМНЕ ќе се залагаме за да спречиме секаков вид на криминал, како и никогаш повеќе расипничкото владеење на СДСМ!“

watch animes. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

DARLING in the FRANXX Episode 17

To Your Eternity

watch animes AnimeFreak So I'm a Spider, So What?

watch anime free Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway

anime website Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Cour 2