January 24, 2020 08:27
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ да заборави на злоупотреба на МВР, тоа време заврши, на 12 април граѓаните ќе порачаат режим никогаш повеќе

Реакција на прес на Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ со години е во коалиција со мафијата управувана од нивниот почесен претседател  во бегство во Будимпешта, Никола Груевски.

Со злоупотреби на техничките функции и однесување надвор од мандатите што им се законски пропишани, ВМРО-ДПМНЕ сака да ги оневозможи граѓаните да ги остваруваат своите уставно загарантирани права за време на техничката влада, чија основна функција е организирање на слободни, фер и демократски избори.

ВМРО-ДПМНЕ треба да заборави на праксата на контрола на партијата врз министерството за внатрешни работи, која ја применуваше  за време на својот 11-годишниот режим.

Дивеењето во МВР и злоупотребите од страна на ВМРО-ДПМЕ овојпат нема да се случа, затоа што тоа нема да го дозволат ниту СДСМ, ниту граѓаните.

Додека ВМРО-ДПМНЕ ги  злоупотребува техничките функции и шири лажни вести, а истовремено го брани криминалот на режимот, СДСМ преку конкретни мерки и политики испорачува резултати што носат придобивки за сите граѓани.

Сите обиди на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ да подготвуваат терен за непризнавање на изборниот резултат се залудни.

Груевстичкото ВМРО-ДПМНЕ нема никакви шанси на изборите во април.

Денес, институциите се во сигурни раце, фер и демократски избори ќе има, слободната волјата на граѓаните СДСМ нема да дозволи да биде загрозена.

На 12 април, граѓаните ќе потврдат дека сме на прав пат, државата е во сигурни раце и нема дозволат враќање на режимот.Режим никогаш повеќе!

Нови вести

Најстудено во Берово, -11 степени, 11 сантиметри снег во Маврово

Valentina

Собранието ќе ја продолжи 126. седница

Valentina

Пад од 13 места за земјава во однос на степенот на корупција, Владата уверува дека води бескомпромисна борба

Valentina