June 26, 2022 03:04
Македонија

Власта да прифати покачување на платите во јавниот сектор, пари има, нека престанат со крадење

Власта да прифати покачување на платите во јавниот сектор, пари има, нека престанат со крадење.

СДСМ и ДУИ да поддржат зголемување на платите во јавниот сектор.

Работниците се во право кога протестираат и бараат поголеми плати. Предлогот за линеарно зголемување на платите е обврска за власта која настана со зголемување на минималната плата, и само така ќе се воедначат платите и ќе се постигне рамноправност, но и ќе се зачува стандардот на граѓаните, кој е нагризан од инфлацијата.

СДСМ и ДУИ да се откажат од крадење и да ги пренасочат парите за поголеми плати.

Наместо златен прибор, грантови за Заев и тендери во РЕК, парите можат да се пренасочат кај граѓаните.

Ако не се зголемат платите, работниците уште посилно ќе ги чувствуваат ефектите од кризата.

ВМРО-ДПМНЕ го поддржува зголемувањето на платите. Партиите од власта да се охрабрат и да го поддржат и тие.

https://go88.gg/

SunWin.gg | Game Macao Số 1 Việt Nam sunwin không rút được tiền link tải sunwin mới nhất