September 25, 2021 02:50
Економија Македонија

Влада: Сончева електрична централа и ветерен парк се двете нови стратешки инвестиции во енергетиката

Владата на денешната 106-та седница, на предлог на Комисијата за стратешки инвестициони проекти, со посебни одлуки ги утврди како стратешки инвестиционите проекти на Друштво за производство на енергија ЕФТ „Солар” дооел Скопје и на Друштвото за производство, трговија и услуги „Ветерен Парк Вирови” дооел Скопје.

Како што соопшти владината прес-служба, според мислењето на Комисијата за стратешки инвестициони проекти, проектот на ЕФТ „Солар” за „Сончева електрична централа Ерџелија” и проектот на Ветерен парк Вирови за „Ветерна електрана Вирови” ги исполнуваат условите од Законот за стратешки инвестиции и со овие одлуки тие се квалификуваат за вадење банкарска гаранција која им е неопходна за целосно затворање на постапката за стратешки инвестиции утврдена со законот.

Website https://animedao.nl: Watch Renkin San-kyuu Magical? Pokaan animedao Episode 12 boku no hero academia season 4 animedao

4Anime Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

AnimeFLV Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Website https://twistmoe.net: Watch Macross Δ Movie: Gekijou no Walküre Specials twistmoe Episode 1 anime to watch

Buddypress: https://buddypress.org/members/gogoanimelol/profile/

Longisland: https://www.longisland.com/profile/gogoanimelol