Македонија

Владата следниот вторник оди во Софија

Владата на Република Северна Македонија следниот вторник ќе ја посети Бугарија. Ова го соопшти премиерот на Бугарија Кирил Петков пред денешната владината седница.

„Сите имаме можност да направиме нешто што не е направено во последните 30 години. Навистина мораме да го достигнеме најголемиот дел од задачите што не се завршени. Треба да видиме како да имаме железничка линија меѓу Софија и Скопје во најкус можен рок. Треба да видиме како е можно да се патува со автомобил не 4 часа, туку овие 180 километри (меѓу Софија и Скопје) да поминат многу побрзо, како навистина да има лет Софија-Скопје за половина час, како да има културен календарски и сето тоа ќе треба да се случи на оваа владина седница“, рече Петков.

Ќе направиме реален план со реални достигнувања што мора да ги постигнеме во следните шест месеци со средбите кои очекувам да бидат неделни врз основа на различни работни групи“, рече премиерот на Бугарија.

AnimeDao - Watch English Subbed Anime Online | AnimeDao Official. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

animes online Attack on Titan Final Season (Dub)

watch subbed anime AnimeDao SK8 the Infinity (Dub)

english dubbed anime Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Cour 2

stream anime online Dragon Ball (Dub)

watch anime AnimeDao Death Note