October 30, 2020 18:35
Македонија

Владата почна ”војна” со криминалците или полициска бруталност?

Денес се појавија две снимки на апсење и прекорачување на полициска сила, а воедно министерот за правда Маринчиќ порача дека во Македонија има доволно затвори да ги собере сите криминалци од земјата.

Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при Министерството за внатрешни работи веќе го утврди идентитетот на учесниците во настанот и презема мерки и активности за целосно расчистување на случајот по што јавноста ќе биде соодветно информирана, велат од МВР.

Во последниве 15 дена се приметува поголемо присутство на полицијата по улиците, дали власта влезе во отворена војна со криминалот?