Македонија

(Видео) Јанушев: Членови на партии кои беа дел од власта преминуваат во ВМРО-ДПМНЕ

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев, оствари средба со раководства од повеќе политички партии кои, како што кажа, до пред извесно време биле дел од власта, а сега преминуваат во ВМРО-ДПМНЕ и останатите десничарски партии од Коалицијата „За подобра Македонија“.

„Овие луѓе ги напуштаат политичките партии во период кога буквално сите механизми на присилба и уцена се во рацете на Заев и СДСМ и одлучиле да се придружат на нашата борба за што побрзо СДСМ и Заев да ги тргнеме од власта и да почнеме со обновата на Македонија“, посочи Јанушев.

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ порача дека патијата останува отворена и ги повика граѓаните да се придружат во борбата против власта и во борбата за обнова на Македонија.