February 23, 2019 20:26
Магазин

(Видео) Шимпанза со добро смислен план побегнаа од зоолошката во Белфаст

Шимпанза искористија гранка за да побегнат од нивното живеалиште во зоолошката градина во Белфаст, северна Ирска, во саботата. Чуварот на зоолошката градина наместо да ја признае вината, за немилиот настан ја обвини бурата.

Имено, тој посочил дека силниот ветер предизвикал кршење на гранки од дрвјата, кои им овозможиле на шимпанзата да остварат билска средба со посетителите, пишува „Сан.

Мајмуните собрале една поголема скршена гранка и ја искористиле истата како скала, за да се искачат по високиот ѕид и да побегнат.

Слики и снимки од овој настан се појавија и на социјалните мрежи. Посетителите биле шокирани и вознемирени кога го виделе шимпанзото на патеката во центарот на паркот.

Други мајмуни биле снимени како седат на ѕидовите. Големото бегство завршило кога службата успеала да ги врати животните во нивното живеалиште.

Related posts

Не е само рефлекс, бебињата вистински се смеат

24info

Едноставни начини кои ќе ви помогнат да внесете позитивна енергија во домот

24info

5 храни кои ќе ви помогнат да имате мазна и сјајна кожа

24info