November 24, 2020 01:09
Македонија

(ВИДЕО) Филипче: Како ќе изгледа првиот училишен ден

Во пресрет на новата учебна година која беше одложена за еден месец, Минисерствата за образование и за здравство активно работат на припрема на училиштата, учениците, наставниците, но и родителите за еден поинаков начин на следење настава, пред сѐ заради потребата од заштита и спречување на ширење на коронавирусот.

Министерот за здравство, Д-р. Венко Филипче, на својот профил на Фејсбук сподели информативно видео во кое е претставено како би изгледал првиот училишен ден.