August 25, 2019 09:54
Свет

(Видео) Светските знаменитости во боите на Франција

Многубројни светски споменици минатата ноќ светнаа во боите на Франција како знак на поддршка и солидарност по повод трагичниот пожар што ја зафати париската катедрала Нотр Дам.

 

Така, беше осветлен Емпајер стејт билдинг во Њујорк. Врвот на Светскиот трговски центар е осветлен во боите на знамето на Франција во знак на солидарност со народот на оваа земја и на католичката заедница во светот.

 

Примерот го следеа и Франција и Италија. Фасадата на театарот La Fenice во Венеција исто така минатата ноќ беше била осветлена со боите на француското знаме.

Видиковецот на брдото Петрин во Прага беше осветлен во националните бои на Франција во спомен на пожарите и оштетената црква Нотр Дам во Париз. И познатиот Стар мост во Мостар, Босна и Херцеговина, кој датира од XVI век, ги доби боите на Франција.

 

Нови вести

Кина најави нови царини за увоз од САД

Filip

Бразилската војка е подготвена да ја одбрани Амазонија

Filip

Почина Дејвид Кох, еден од најбогатите луѓе на светот

Filip