December 4, 2022 19:04
Свет

(Видео) Руска телевизија објави застрашувачко видео: „Кога ќе ви падне нуклеарна бомба“

Руската НТВ објави прилог со наслов „Во пресрет на нуклеарен конфликт – како оружјето за масовно уништување стана дел од геополитичката игра“. Видеото, всушност, прикажува снимка од нуклеарна катастрофа.

НТВ, која е во сопственост на руската гасна компанија „Газпром“, објави застрашувачка карактеристика за потенцијалниот армагедон што би се случил доколку Русија употреби нуклеарно оружје, со снимки од печурки што се креваат по падот на нуклеарна бомба.

Во тој телевизиски прилог Западот е обвинет дека премногу зборува за нуклеарна војна, а пропагандистите на Путин постојано се закануваат со употреба на оружје за масовно уништување.

„Ние сме во ситуација кога надмоќта во ресурсите и конвенционалното оружје е на страната на Западот“, коментира во прилог Василиј Кашин, политички аналитичар од Вишата економска школа во Москва.

„Моќта на Русија се заснова на нејзиниот нуклеарен арсенал“, додаде тој, а прилогот покажува и како оружјето оди на запад од Краснојарск, град во Сибир.