December 11, 2019 21:10
Скопје

ВИДЕО: Општина Бутел домаќин на Меѓуопштинска детска олимпијада

Општина Бутел денес е домаќин на  детската меѓуопштинска олимпијада за дечињата од предучилишните установи во скопските општини. Олимпијадата се одржува во спортскиот балон на ОУ ,,Петар Здравковски Пенко,, ( веднаш до градинката ,,11 Октомври,,).Со оваа манифестација се одбележува детската недела и патрониот празник на градинката.

Под мотото ,,НЕКА ПОБЕДИ НАЈВЕСЕЛИОТ,,  се натпреваруваат 300 дечиња од скопските општини: Бутел, Гази Баба, Шуто Оризари, Чаир, Аеродром, Центар, Кисела Вода и Ѓорче Петров.

Детската олимпијада ја отвори градоначалникот Велимир Смелевски.

фото: Слободан Ѓуриќ

Нови вести

Општина Чаир отвори читална во служба на граѓаните и посебно на младите во Чаир

Filip

Општина Чаир ја пушти во употреба сензорната училница за децата со посебни потреби во Основното Училиште “Хасан Приштина”

Filip

Акција за чистење на сливниците и шахтите во Скопје

Igor