March 2, 2021 18:53
Македонија

(Видео): Како се чистеше коритото на Црн Дрим

Kоритото на Црн Дрим во Струга е исчистено по 38 години. Чистењето е дел од поголем зафат кој ќе продолжи оваа година со чистење на старото корито на реката Сатеска.
Целта е да се намали ризикот и штетите од поплавите и да се спречи загадувањето на Охридското Езеро.
Со чистењето на коритото ќе се подобри пропусната моќ на коритото ќе се зголеми капацитетот на собирањето на атмосферските води и со тоа ќе се намалат и ризиците од поплави. Чистењето е финансирано од ЕУ преку проектот за Подобрување на управувањето со заштитените подрачја.
Како се чистеше коритото на Црн Дрим може да погледнете го видеото кое е целосно изработено со мобилен телефон од новинарката Марија Милеска.

Watch Attack on Titan Season 2 Episode 12 (https://animeheaven.pro/m/vmK8/ep-12) at website https://animeheaven.pro animeheaven boruto

Cells at Work!! (https://crunchyrollfree.com/m/17l1) Episode 3 at website https://crunchyrollfree.com dragon ball z watch online crunchyroll