March 24, 2019 23:03
Свет

ВИДЕО: Илјадници луѓе во Австрија заробени поради снежните врнежи, осум лица го загубија животот

Илјадници луѓе останаа заробени во своите домови во Австрија поради обилните снежни врнежи. Многу од нив се целосно отсечени од остатокот од земјата, а досега, неколку лавини ширум земјата однесоа осум човечки животи. Повеќе од 40 градови во неколку покраини се отсечени од остатокот од Австрија и до голем број граѓани наделжните служби не можат да стигнат. Неколку области во земајта се прогласени за кризни зони. Повеќе од 1.200 војници се вклучени во спасувачките акции и ослободување на граѓаните од градовите кои целосно се под снег. Властите во четири покраини прогласија и највисоко, односно петто ниво на опасност од снежни одрони. Речиси секојдневно се објавуваат вести за жртви од лавини и досега во снежните одрони осум лица го загубија животот.

Нови вести

Објавени резултатите од големата истрага – Трамп не соработувал со Русија

Filip

Руски воени авиони со војници слетале во Венецуела, никој не знае зошто

Filip

Наставник по природни науки од Кенија избран за најдобар на светот

Filip