Хроника

(Видео) Заменик-министерот за здравство фатен како зема 50 евра мито за да изврши операција

Коруптивна афера во која е вклучен заменик-министерот за здравство, Асим Муса, објави вечерва истражувачката емисија во Албанија „Фикс фаре“.

На објавената снимка новинарот се состанува со заменик-министерот, во улога на пациент кој треба да изврши операција на простата.

По состанокот во Институтот за нефрологија во Струга, Муса и „пациентот“ го одредуваат денот на операцијата.

Fiks Fare

Zv.Ministri lë takim në spitalin shtetëror, bën pazar për operacionin.https://youtu.be/E0d4eF9QsXY

Posted by Fiks Fare on Понеделник, 14 октомври 2019

За операцијата, која требала да се случи неколку дена по средбата, заменик-министерот Муса добива аванс од 50 евра, пренесе „in7.tv“.

FiksFare

Zv Ministri: 1000 euro operacioni, 100 euro synetlliku.https://youtu.be/xyIyuzA24RM

Posted by Fiks Fare on Понеделник, 14 октомври 2019