November 28, 2021 07:04
Свет

(Видео) Еруптираше вулкан во Јапонија

Во 11.43 часот, по локално време, почна да излегува час од врвот на Планината Асо, во префектурата Кумамото во Јапонија. Метеоролошката агенција издаде предупредување за луѓето кои се во планинското подрачје.

Агенцијата потврди дека пирокластичните текови достигнале повеќе од еден километар од кратерот. Таа издаде предупредување и го зголеми нивото на вулканска тревога на 3 на скалата од 5 степени. Агенцијата ги повикува луѓето во близина на кратерот да бидат подготвени за големи протоци на гасови. Пирокластични текови може да се појават во радиус од околу два километри. Луѓето во близина треба да сторат сѐ што можат за да ја осигураат нивната безбедност.

Animepahe Watch english anime Online in HD for FREE

My Hero Academia Season 5 Episode 25

AnimeKisa: Ikkitousen: Western Wolves anime episode 3 online free at https://animekisa.in watch anime dub

Website https://4anime.biz: Watch Aoharu x Machinegun: This is a Battlefield for Beasts! 4anime Episode Full persona 4 animation reddit

Watch anime online for free at AnimeBee english anime