July 11, 2020 16:16
Свет

(Видео) Голем пожар во трговски центар во Лагос, пожарникарите ги извлекуваат заробените граѓани

Голем пожари го зафати трговскиот центар „Балогун“ во Лагос, Нигерија при што се уништени бројни објекти и е причинета голема материјална штета.

Во времето на пожарот, во зградата имало голем број луѓе, но не може да се утврди бројот на евентуалните повредени и жртви, бидејќи во тек се напори за извлекување на заробените граѓани.

https://twitter.com/KennedyEssah/status/1191652902391209984

Пожарот избувнал во средишниот дел на петкатната зграда околу 10.30 часот.